dissabte, 14 de març del 2020

Càritas Torredembarra adequa la seva acció social a les noves mesures excepcionals generades pel COVID-19

Càritas Torredembarra duu a terme la seva missió treballant amb les persones i per a les persones. L’acció social, acollida i acompanyament són pilars fonamentals de la seva actuació. Tanmateix, hi ha un especial interès a tenir cura de tots els aspectes relacionats amb la seguretat i la salut de les persones que duent a terme la seva activitat a l’entitat, oferint-los la possibilitat de treballar en línia durant les properes setmanes, per minimitzar el possible risc de contagi. Tenint en compte aquesta situació, Càritas ha decidit adaptar la seva activitat a circumstàncies excepcionals i a la situació d’emergència sanitària que s’està vivint.

Seguint les recomanacions del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Càritas Torredembarra ha definit una sèrie d’instruccions i recomanacions que podran ser modificades a mesura que evolucioni la situació. Algunes de les mesures són les següents:

Els programes, projectes i departaments tanquen presencialment, tot garantint l’acompanyament individual telefònic, tasca en línia i presència en el cas d’alguna urgència. Amb l’objectiu que Càritas pugui estar al costat de les persones que més ho necessiten, assegurar un mínim d’atenció i posant la mirada en els col·lectius més vulnerables, es garantirà una presència mínima, on s’atendran les trucades i les situacions d’urgència.

Servei de distribució d’aliments (SDA): aquest servei s'oferirà sota mínims, dimarts i dijous de 10h a 12h.

Acollida i acompanyament: Es tindrà especial cura amb els col·lectius de risc, sobretot les persones grans, les persones que tenen alguna malaltia, o que tinguin responsabilitats familiars.

Gent gran: Se suspèn tot el voluntariat en projectes de gent gran, amb la finalitat de reduir al màxim un possible contagi. Tot i això, es demana al voluntariat que continuï mantenint un contacte telefònic i epistolar fluid amb les persones grans que acompanyen, per fer-los saber que no estan soles.

“No hem d’oblidar que el deure de l’Església, i per tant de Càritas, és no abandonar a les persones més vulnerables i fràgils en situació de risc”.